Øj, det er lang tid siden jeg har udgivet et snitmønster i MariaDenmark regi (MariaDenmark mønstre er kendetegnede ved at de er nemme at sy – også for begyndere og meget enkle i stilen, mens Sysidens mønstre har flere detaljer ). Men nu er det mig en stor glæde at præsentere:

MariaDenmark 407 – Annika Kjole Med Bådhals

 

Annika er en skøn – og nem – kjole, der er designet til lidt kraftigere strikstoffer (som fx Ponte de Roma, Jaquardjersey eller vinterjersey). Den er således perfekt til vinterkjole. Og så er den endda elegant og perfekt til de fleste lejligheder – måske undtagen havearbejdet, men det er så heller ikke så aktuelt i øjeblikket.

Annika har en høj bådudskæring med lige linjer. Udskæringen er syet med indvendig belægning, så den ikke skal kantes.

Annika kjole halsudskæring

 

Kjolen er let pencil-formet og har en formet midt-bag søm, der er med til at give den en rigtig god pasform. Og så har midt-bag sømmen også en lille slids…

 

 

 

Tips til størrelsesvalg og tilretning af Annika-kjolen:

Som du måske kan fornemme ud fra størrelses-skemaet, er mønstret i udganspunktet konstrueret til en forholdsvis lige figur, med en gennemsnitlig (B/C/D-skål, afhængig af størrelse) barm. Men det skal slet, slet ikke afskrække dig, hvis du nu har en anden kropstype!

Du kan nemlig nemt customize mønstret til lige netop din figur!

Jeg anbefaler fx at du glider mellem størrelserne. Altså fx, hvis din overvidde er i str 38 men din talje i str 40, så tegner mønstret af sådan at du laver en fin kurve ml str 38 ved brystet og str 40 ved taljen på mønstret. Herunder er et hurtigt eksempel:

glid mellem størrelser

Når du glider mellem størrelserne, skal du sørge for at tegne pæne kurver

Da mønstret er tegnet, så det er lidt løst over maven, kan det også være at du skal tage den lidt ind i sidesømmene omkring taljen, hvis du har en smal talje. Det gør du nemt ved simpelthen ved at tage kjolen på på vrangen, sætte nåle så den sidder til i taljen og så sy oveni markeingen fra nålene.

 

Tips til syning af Annika-kjolen

Annika-kjolen er ret nem og hurtig at sy. Det eneste der er lidt indviklet, kan være halsudskæringen og skulderen. Så det kan du se en video om her:

Du kan finde mønstret til MariaDenmark 407 – Annika kjole med bådhals HER