Tilbud

Tilretning fra grunden: Lær at tilrette symønstre. Online.

398,00 kr.

Online kursusforløb med video, e-guides du kan printe og live online møder med din helt egen sylærer!

 

★ Lær grundprincipperne for tilretning af symønstre, ved at tilrette en nederdel under vejledning

★ Lær at læse linjer og folder i din prøveopsyning og brug dem til at skabe et mønster der sidder perfekt på dig!

★ Lær derhjemme foran din computer og symaskine – når DU har tid!

Giv som gave – se hvordan i beskrivelsen længere nede!

“Marias onlinekursus er afgjort en god investering i syglæde!” – Birgit Skovgaard

“Jeg har prøvet mange gange at tilrette nederdel.. men det vi lærte fra Maria, var det, der virkede. .” – Annelene Nietzer

★★Kom i gang med at lære tilretning nu ★★

Varenummer (SKU): ON2015 Kategorier: , Tags: , , ,

GIV SYKURSET SOM GAVE SÅDAN:

Køb kurset her som normalt (tilføj til kurven og betal når du tjekker ud). Når du har modtaget ordrebekræftelsen og log-in, skriver du tilbage til mig (svar på mailen eller skriv på admin@mariadenmark.dk ) med modtagerens navn og e-mail. Så laver jeg et gavekort med login til dig, som du kan printe ud og pakke ind og sørger for at modtageren kan logge ind.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Er du træt af at sy tøj, der ikke sidder sådan helt godt?

Træt af at bruge timer på at sy tøj, der strammer, buler eller folder på uklædelige måder?

 

Jeg kan hjælpe dig med at lære at tilrette det du syr til DIN krop!!

 

I mit onlinekursus "Tilretning fra grunden: Lær at tilrette symønstre", der strækker sig over 3 kursusdele,  lærer du hvad du skal kigge efter når du tilretter en prøvemodel, hvordan du lader stoffet vise dig hvad du skal ændre på mønstret og hvordan du retter mønstret til, så det passer dig! Derudover lærer du hvad du skal gøre efter prøvemodellen er tilrettet og du går videre til det rigtige stof og du lærer nogle teknikker til at bruge dit tilrettede mønster til at sy mange forskellige velsiddende nederdele.

Du lærer ved, at du i kurset syr og tilretter en nederdel til DIN krop under min vejledning. Teknikkerne og rettelserne du bruger til nederdelen, kan bruges til mange andre former for tøj.

Vi tilretter en nederdel fordi det er den enkleste og nemmeste beklædningsgenstand at lære at tilrette, så du lærer teknikkerne og får en fornemmelse for processen  som gør dig klar til at kaste dig ud i tilretningen af mere komplicerede stykker tøj. På kurset vil du lære hvordan du laver en prøvemodel der hjælper dig i tilretningsprocessen. Du lærer at identificere og arbejde med de mest almindelige pasformsproblemer (+ eventuelle andre pasformsproblemer som vi støder på undervejs i forløbet) og hvordan du overfører tilretningerne til mønstret. Vi kigger også på hvordan du efter tilretningen af prøvemodellen fine-tuner pasformen i den færdige nederdel og så får du en vejledning til hvordan du kan lave enkle designændringer til dit mønster, så du kan lave lige den nederdel du vil.

 

 

Men hvordan fungerer sådan et online sykursusforløb?

Jo, det foregår på den måde, at du med et par ugers mellemrum får adgang til en ny kursusdel i det lukkede Tilretnings-kursusrum (kun for kursister). Hver kursusdel består af en række af korte videoer og af en PDF (som du kan downloade og printe eller læse på din skærm) der gennemgår kursusdelens opgaver. Når du har set videoerne og kigget på PDF'en går du i gang med arbejdet. Du kan undervejs i forløbet uploade fotos til forummet (jeg svarer hver torsdag) og på de månedlige online-møder gennemgår vi din prøveopsyning (hvis du har lyst, det er bestemt ikke et krav)  og du kan stille spørgsmål og få hjælp til yderligere tilretninger.

 

Tilretning fra grunden består af 3 kursusdele:

I kursusdel 1 "Prøveopsyningen" lærer du alle de vigtige skridt når du skal lave en prøveopsyning, som hjælper dig, når du skal til at tilrette. Du lærer, hvordan du vælger den rigtige størrelse at tage udgangspunkt i, hvilke markeringer der gør tilretningen meget nemmere, og hvordan du skal sy prøveopsyningen.  Du får et mønster til din prøveopsyning af mig, men du kan også bruge andre mønstre.

I kursusdel 2 "Tilretningen" bliver det alvor. Nu skal der tilrettes og jeg lærer dig hvad du skal kigge efter når du tilretter din prøveopsyning. Jeg viser dig hvordan du kan se hvilken tilretning du har brug for, ved  at læse folder og linjer på din prøveopsyning og hvordan du laver dem, så du kan se hvordan din prøveopsyning kommer til at passe dig bedre, skridt-for-skridt. Du lærer også hvordan du overfører de 3-dimensionelle tilretninger på din prøvemodel til dit 2-dimensionelle mønster. Og hele vejen igennem processen har du mig - og de andre kursister - til at hjælpe dig i tilretningsprocessen.

I kursusdel 3 "Afslutningen" snakker vi om fin-justeringer af pasform og om at tilrette det sidste mens du syr. Du lærer også hvordan du kan bruge din basisnederdel til at kreere mange forskellige nederdele. Du lærer at lave overskæringer, belægninger og linninger og at lave om på siluetten på din nederdel. Det er altså her du tager fat i det rigtige stof og klipper og syr en nederdel du vil bruge i din hverdag (hvis du vil).

Hver måned har vi onlinemøde. Her kan du stille spørgsmål og få hjælp til dine tilretninger og designændringer. Materialet i kurset - altså videoer og pdf'er -  har du adgang til for evigt (og der kommer i øvrigt jævnligt mere bonusmateriale til)! Alle onlinemøder bliver i øvrigt optaget og lagt i kursusrummet så du kan se dem igen og igen.

 

 

Spørgsmål og svar:

- Jeg går aldrig i nederdele. Hvorfor skal jeg lære tilretning på et nederdelsmønster? 
Hvis grunden til at du ikke går med nederdele i dag er, at du ikke synes de sidder godt, så fixer vi det i løbet af kurset. HVis du bare ikke gider at gå i nederdele, så er her en anden (og bedre) grund: En nederdel er det nemmeste at tilrette. Så det er rigtig smart at lære grundprincipperne for tilretning på en nederdel. Så kan du altid bruge de teknikker på kjoler og bukser, eller hvad du nu går i, også!

 

- Kan jeg virkelig tilrette tøjet på mig selv? 
Ja, det kan du. Det er godt nok noget nemmere, når man har en hjælper, men det er bestemt ikke umuligt at tilrette sig selv (jeg gør det f.eks. tit). Og du kan måske få en i din husstand - eller en ven - til at hjælpe dig med at sætte nåle, hvor det er svært at nå.

 

- Hvor længe har jeg adgang til materialet? 
For altid. Som i for evig og altid. Når du først har købt adgangen til kurset og har gået igennem materialet, kan du se det igen og igen lige så mange gange du måtte have brug for det.

 

- Hvad er forskellen på dit (MariaDenmarks) kursus og på det onlinekursus i symønstre til nederdele som Skaberlyst har? 
Der er flere forskelle. Dette onlinekursus underviser dig, der gerne vil lære tilretningsteknikker. Du ender med en veltilrettet nederdel, som du, med de teknikker du lærer i modul 3 kan bruge til mange forskellige nederdele.  I Skaberlyst-kurset lærer du først og fremmest at konstruere en nederdel (altså tegne den fra bunden) og derefter lave de få tilretninger du udover det må have brug for. Skaberlyst-kurset er for øvede syere, der gerne vil lære at tegne deres egne mønstre, MariaDenmark-kurset er for alle der gerne vil  lære tilretning fra grunden. Du kan finde Skaberlyst kurset om konstruktion af nederdele HER.

 

- Skal jeg være online på bestemte tidspunkter? 
Nej, det behøver du ikke. Kursusdelene ligger klar til dig så snart du har gennemført bestillingen. Og du kan se dem og downloade lige præcis når du vil. Også midt om natten. Du behøver heller ikke at deltage i onlinemøderne, selv om jeg anbefaler det, fordi det er både lærerigt og hyggeligt. 

 

- Hvordan virker de der online møder? 
Før hvert onlinemøde får du en mail med et link, som giver dig adgang til mødet. Når du har klikket på det på tidspunktet for mødet, kan du høre (og nogle gange også se) mig og du kan skrive spørgsmål i chatvinduet. Nogle gange vil jeg også tillade at vi kan høre dig og de andre kursister en ad gangen, og jeg synes det er så hyggeligt, når folk er med på webcam. Men det er altså helt frivilligt. Under mødet viser jeg fotos og videoer som du og de andre kursister har sendt, og så gennemgår vi dem og hvilke tilretninger de har brug for. Men, hvis du ikke vil have dine fotos med i onlinemødet er det også helt OK. Du skal bare sige det til mig, når du sender dem.

 

- Hvilke materialer skal jeg bruge for at gennemføre kurset? 
Du skal bruge stout (ubleget lagenlærred) nok til to nederdele. Mål fra din talje og til dine knæ, og det er så som regel rigeligt til en nederdel. Du skal også bruge basalt syværktøj så som din symaskine og sakse. Og så skal du bruge mønsterpapir, blyant, tape (jeg foretrækker det, der hedder Scotch magic tape), en lang lige lineal og sakse både til stof og papir. Nå ja - og knappenåle. Gerne dem med hoveder, som er nemmere at få fat på, når du tilretter.

 

Har du et spørgsmål, der ikke er besvaret her? Spørg mig på maria@mariadenmark.dk

 

 

Og hvad koster det så..

Prisen på Online Sykurset ”Tilretning fra grunden: Lær at tilrette symønstre” er 499,- kr.

For de penge får du

  • En masse videoer der skridt for skridt lærer dig hvordan du skal markere, sy, tilrette prøvemodellen og overføre tilretninger til dit mønster.
  • Pdf filer til hver kursusdel – lige til at udskrive og have liggende ved symaskinen – der i fotos og tekst viser dig det samme som videoerne, nu bare i trin-for-trin!
  • Onlinemøder og forum med personlig evaluering af din prøveopsyning. Og vejledning til hvordan DU kommer i mål med din tilretning.
  • Et tilrettelagt forløb, planlagt og udført af en underviser med mange års undervisningserfaring og med indsigt i læringsstile og arbejdsmetoder.