Samle draperingslæg Karen kjole

Karen Kjolen med draperinger: Sådan markerer, samler og syr du nemt draperingslæg

Vi er mange der er glade for Karen-kjolen med draperinger. Jeg er i hvert fald. Og jeg kan se på de mange mails fra jer, at det er der også mange andre, der er.

Men jeg har jo også hørt fra et par stykker, der synes at det med at samle draperings-læggene er lidt svært at hitte ud af. Og det kan jeg godt forstå. Jeg kan nemlig godt huske første gang jeg skulle samle nogle draperinger i et mønster. Af en eller anden grund, kunne jeg simplethen ikke få det til at passe, så jeg fik det rigtige antal læg med den rigtige dybde, hvilket resulterede i at den ene sidesøm var længere end den anden, da jeg skulle sy dem sammen. Og det går jo ikke.

Nå men, det er nu ikke så svært. Men for at det skal lykkes, skal arbejdet starte allerede når du laver markeringerne, altså mens mønstret stadig er på stoffet.

Her er en lille video, der viser hvordan du markerer, samler og syr draperingslæggene på Karen-kjolen med draperinger:

 

Kort fortalt går det ud på at du tydeligt markerer hvilke lægmarkeringer, der hører sammen ved at sætte nåle, der passer sammen i farven, ved hvert læg.

Lige så snart du har fjernet mønstret fra stoffet, folder du så læggene. Begynd nedefra og saml hvert læg med en nål.

For at holde læggene samlet mens du syr, er det så nu at du syr en stikning indenfor sømrummet på den sidesøm, der har læggene. På fotos og i videoen syr jeg ovenfra og ned, men der kunne godt være en pointe i at vende arrangementet og sy nedefra og op i stedet – så slipper du for at stoppe og løfte trykfoden for at sørge for at læggene blver syet ordentligt (men så kvik var jeg så ikke lige den dag…).

Når du har syet stikningen i sidesømmen, kan du gå videre med at sy resten af din kjole.

 

Du kan købe mønstret til Karen-Kjolen HER

406_Forside_DK

2 replies
  1. Lotte Hedensted says:

    Hej Maria nu har jeg syet Karen kjolen, og har aldrig haft et kjolemønster der passede mig bedre. Meeeen jeg kan ikke lige hitte ud af, hvordan fa…n man får noget mønstret evt noget med striber til at passe når man skal følge trådretningen……mønstret på stoffet (her var det noget med nogle striber) og de sad helt tosset, skrå for oven, men rigtig fine vandrette for neden…..😳😳. Så nu efterlyser jeg, at du laver samme mønster, men uden draperinger 😄 Ja tak. Så det fine og ret dyre Jersey fra art Gallery som jeg har købt, kan blive en skøøøøn kjole, da jeg ikke tør kaste mig ud i Karen med et her mønstret stof. Kh Lotte

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.