Jeg vil lige prøve noget nyt. Nemlig at lave lidt fokus på nogle af mine mønstre, så vi ligesom kan komme i dybden med alt hvad de har at byde på. Og så er det en god anledning for mig selvtil lige at få syet lidt med dem og få rettet småfejl i instruktioner og sådan noget.

Første fokus-mønster er MariaDenmark 405 Rachel Slå-om kjolen til jersey. Den er jeg nemlig selv ret glad for at gå i i øjeblikket og så er den god både sommer og vinter og i mange forskellige varianter. Og så kan den i øvrigt fås som trykt mønster hos flere af forhandlerne

405_forside2

Symønster på Rachel slå-om kjole til jersey

 

Rachel slå-om-kjole i jersey

Rachel er som nævnt en slå-om kjole. Det vil sige at den har dobbelte forstykker, som man slår over hinanden og så binder sammen i siden med bindebånd. Det er ret smart – det med bindebåndene. Dels skaber de designmæssigt nogle lange linjer, som bare altid er flatterende, dels kan man jo justere på størrelsen ved at binde mere eller mindre stramt.

Halsudskæringen er dyb. Men jeg har gjort mig virkelig umage da jeg skulle tegne den. Det her er et af de mønstre, som har kostet mange, mange udgaver, før jeg blev tilfreds.

En af de store udfordringer man nemlig tit møder med slå-om-kjoler er, at de flaner eller gaber i halsudskæringen, sådan at det ender med at hele barmen bliver udstillet. Men jeg har gjort mit allerbedste for at undgå at det sker her. Halsudskæringen er nemlig meget kurvet – og jeg har testet på mange damer og deres barme før jeg fandt den helt rigtige kurve, som gør at halskanten lægger sig pænt ind mod kroppen.

Nåmen, du skal da ikke bare tage mit ord for det. Se her:

Det her er Gitte. Sidste år på Kreative dage kom hun og viste mig sin kjole søndag formiddag. Mønsteret blev udgivet om torsdagen, så det var hurtigt:-) Jeg er vild med kontrasten i halskantens striber i denne version

Det her er Gitte. Sidste år på Kreative dage kom hun og viste mig sin kjole søndag formiddag. Mønsteret blev udgivet om torsdagen, så det var hurtigt:-) Jeg er vild med kontrasten i halskantens striber i denne version

 

 

Og her er det Kristina - fra Kröl Design. Hun er i øvrigt en af forhandlerne af den trykte udgave af Rachel-mønstret. Og stoffet er naturligvis fra www.kroldesign.dk

Og her er det Kristina – fra Kröl Design. Hun er i øvrigt en af forhandlerne af den trykte udgave af Rachel-mønstret. Og stoffet er naturligvis fra www.kroldesign.dk

STYLING AF SLÅ-OM-KJOLEN

Hvis du har pæreform eller timeglasform ser det godt ud at du binder bindebåndet rundt om taljen for at fremhæve din lille bitte talje.

Hvis du er mere lige eller æbleformet, eller hvis du har en kort overkrop, er det bedre hvis du binder bindebåndene i siden. Det vil nemlig skabe en lang linje på skrå, som får dig til at se længere og mere elegant ud i kjolen!

De fine tegninger er lavet af Sabine Petri

De fine tegninger er lavet af Sabine Petri

Lige meget hvilken kropsform du har, kan du lege med at bruge kontrastfarver til bindebåndene og halskanten.
Om efteråret og vinteren er kjolen rigtig god med høje støvler og strømper.
Om sommeren kan du have den på med høje hæle, sandaler eller ballerinasko. Og endda med klip-klappere, hvis du bruger kjolen som en strandkjole udover badetøjet.

 

Designvariationer af Rachel

Det er nemt at ændre længden på ærmerne ved simpelthen at afkorte eller forlænge ærmesømmen på mønstret. Det klarer du sagtens.

Men der er da rigtig mange andre muligheder for at lege med designet. Jeg har fx lige lavet en top uden halskant og bindebånd, med undertøjselastik i kanten i stedet. Den er jeg ret glad for, og vejledningen til hvordan du kan kopiere min idé kommer her på bloggen i løbet af ugen. Versionen kan selvfølgelig også laves som kjole, og jeg synes elastikken giver en ret god detalje.

En fin top med blonde-elastik i halskanten. Historien bag toppen er også god, men den må du vente et par dage på

En fin top med blonde-elastik i halskanten. Historien bag toppen er også god, men den må du vente et par dage på

Kjolen kan selvfølgelig også laves uden bindebånd. Det kræver nogle ændringer af både forstykke og halskant, som jeg også fortæller mere om i fokusperioden.

Det er godt nok noget tid siden jeg lavede denne her, men den er stadig god. Den er syet i bomuldsjersey fra metermeter.dk

Det er godt nok noget tid siden jeg lavede denne her, men den er stadig god. Den er syet i bomuldsjersey fra metermeter.dk

 

 

Se mere og køb din Rachel HER

[instanow hashtag= rachelwrapdress show_hashtag= 1 window= 1 logo= 1 style= default media= 12 link= file layout= grid columns= 3 lm= 1 lm_num= 12 ]