Den nemmeste design-ændring – eller mønster-hack – du kan lave med MariaDenmark Rachel slå-om kjolen (bortset fra at afkorte den, så den bliver en tunika eller en top) er at lave den til en kjole, der bare har slå-om effekt. Det betyder egentlig bare, at du laver en version uden bindebånd.

I stedet for bindebånd til at holde kjolen på plads, syr du simpelthen kjolen sammen i siderne, så den stadig har slå-om-effekten (som giver den skrå designlinje, der er så flatterende) men uden noget bøvl med bindebånd.

405_forside2

Jeg har brugt mønstret til Rachel slå-om kjolen

Det er, som sagt, en ret enkel designændring.

Først skal vi have fat i mønstret

Dengang jeg konstruerede mønstret til slå-om kjolen, tog jeg 2,5 cm væk fra forkantens sidesøm i den side der ikke er syet. Det gjorde jeg fordi kjolen sidder bedre, når der ikke er for meget stof der. Hvis du vil bruge et andet slå-om mønster til denne ændring, skal du måle fra midt-for og ud til begge sider for at finde ud af om der er taget noget af på det mønster.

Så for at lave mønstret til kjolen uden bindebånd, så skal vi egentlig bare putte det tilbage igen:

Design-ændring Rachel top

Du skal lægge 2,5 cm til forkanten under halsudskæringen.

Det ændrer selvfølgelig også længden på halsudskæringen, og dermed på halskanten. Men hvis du tilføjer 2 cm til halskanten, skal det nok gå.

Alternativt kan du også måle halsudskæringen og selv udregne en ny med den stræk, du foretrækker. Se hvordan HER.

 

Sy-rækkefølgen ændrer sig også en smule:

Spring de første steps med bindebåndene over. Dem skal du jo ikke bruge.

Sy skuldersømmene, ret mod ret og pres sømrummene mod bagstykket.

img_0942

Fold og pres halskanten i foldelinjen, vrang mod vrang.  Nål halskanten til halsudskæringen, ret mod ret. Sy halskanten på halsudskæringen med en elastisk søm og stræk halskanten mens du syr. Pres sømrummet ned i kjolen.

Læg de to forstykker ovenpå hinanden, ligesom de skal være placeret når du har kjolen på, med vrangsiden af den øverste, mod retsiden af den nederste. Ri de to forstykker sammen (brug en lang ligeud-sting på din symaskine) i sidesømmene, for at holde dem på plads mens du syr resten af kjolen.

Jeg klipper også 2 cm af bunden af det inderste forstykke, for at gøre det nemmere at få oplægningen pæn senere.

img_1339

Ri forstykkernes sidesømme sammen for at holde dem på plads mens du syr kjolen færdig

Nu er det tid til at sy ærmerne i kjolen.  Nål ærmerne fladt til ærmegabene, ret mod ret. Sørg for at skuldermarkeringen på ærmet lægger over skuldersømmen og at mærkerne på ærmet og forstykket passer sammen. Sy ærmerne i kjolen og pres sømrummene ind i ærmerne.

Sy ærmerne i fladt

Sy ærmerne i fladt

Læg for-og bagstykke (med ærmer) sammen i side- og ærmesømme, ret mod ret. Sy og pres sømrummene mod bagstykket.

Sy side-og ærmesømmene i en omgang

Sy side-og ærmesømmene i en omgang

Fold og pres oplægningssømmen forneden på kjolen og på ærmerne op og sy fra retsiden 2 cm fra kanten.

Og det er det – din kjole med slå-om effekt er færdig.

rachel_faux_wrap_dress1

Rachel slå-om kjole er symønster i fokus

[instanow hashtag= rachelwrapdress show_hashtag= 1 window= 1 logo= 1 style= default media= 18 link= page layout= grid columns= 3 lm_num= 12 ]