Har du overvejet at forlænge ærmerne på dit GRATIS MariaDenmark Kirsten Kimono t-shirt mønster (som du får, når du skriver dig op til mit nyhedsbrev)? Carina og et par andre af mine læsere på min internationale blog har, og de skrev til mig for at finde ud af hvordan de skulle gøre det.

Så nu har jeg lavet en artikel, der viser det trin-for-trin:
Lenghtening the sleeves of a kimono tee - MariaDenmark

Det er så også første spørgsmål i min brevkasse her på MariaDenmark.dk. Hvis du har et spørgsmål om syning, design eller tilretning, er du meget velkommen til at skrive til mig på maria@mariadenmark.dk. Skriv “Brevkasse” i emnefeltet.

 

Sådan: Forlæng ærmerne på Kirsten Kimono T-shirt mønstret:

Godt så. Carina skrev til mig:

Hej! Jeg har et spørgsmål. Jeg har syet mange t-shirts med Kirsten Kimono T-shirt mønstret og jeg er vældig glad for dem. Men jeg kunne godt tænke mig at forlænge ærmerne en smule. Kan du fortælle mig hvordan jeg gør det?

 

Hej Carina. Jeg er også rigtig glad for at mit Kirsten Kimono T-shirt mønster og elsker at sy med det. Jeg har lavet det en milliard gange med mange forskellige halsudskæringer og jeg elsker at det simpelthen er så hurtigt at sy. Når jeg har brug for et super hurtigt projekt – så er det det her mønster jeg hiver frem! Jeg bruger det tit til bare lige at lave en hurtig basis-t-shirt i grå eller sort (dem man næsten ikke kan have for mange af) til at have på med mine statement items, som f.eks. nederdele med prikker eller bukser med dyreprint.  Og jeg har også lavet nogle med længere ærmer.

Kirsten kimono tee pattern piece - lengthening the sleeves at mariaDenmark.com

Så. Vi skal altså forlænge ærmerne på Kirsten Kimono T-shirten. Jeg starter med mit mønster her – helt uden sømrum. Her på billedet er det forstykket, men du skal gøre præcis det samme på bagstykket.

Mønstret på billederne er i halv størrelse. Det er fordi at så er det nemmere for mig at tage billederne:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lengthening the sleeves - just continue the lines. MariaDenmark.com

Jeg beslutter hvor meget jeg vil forlænge ærmerne med. Jeg vil gerne have et 3/4 ærme, så jeg skal forlænge ærmerne med 23 cm.

Så jeg tager min lineal og lægger den på skuldersømmen og så lader jeg skulderlinjen fortsætte 23 cm længere ud. Bagefter gør jeg det samme med underarms-sømmen.

For en sikkerheds skyld, måler jeg lige afstanden mellem de to linjer, fordobler det og tjekker at det kommer til at passe i omkreds med min arm. Der skulle ikke være nogle problemer det – især ikke fordi vi jo skal sy t-shirten op i jersey, som strækker sig.

Forresten er bagstykkets ærmer større end forstykkets, pga. kimono-ærmernes natur. Så det er jo bare et cirka mål vi får.

 

 

 

squaring of the sleeve hemsNå. Nu kommer det eneste sted, hvor det er lidt teknisk – og det er virkelig ikke meget.

Det vi skal, er at lave rette vinkler på ærmesømmene, sådan at sømmene kan sys pænt. Det er ret nemt. Brug din lineal, og lav en 90 graders vinkel, der fortsætter ca 1 cm.

 

 

 

 

 

 

 

Draw in the hem of the sleevesSå skal vi bare afslutte med at tegne sømmen på ærmet. Pga. de rette vinkler, kommer sømmen til at bue en anelse indad. Jeg bruger min kurvelineal til at tegne sømmen.

 

 

 

 

 

 

 

The finished pattern piece, lengthening the sleevesOg det var sådanset bare det. Nu skal vi bare gøre præcis det samme med bagstykket, tilføje sømrum og klippe stoffet. Og så sy selvfølgelig. Og så har vi en MariaDenmark Kimono t-shirt med længere ærmer.

Du kan jo også overveje om du vil afslutte ærmerne på en anden måde end ved bare at bukke sømmen op og sy med en tvillingenål. Du kan f.eks. lave en manchet-ribkant i stoffet (som jeg har gjort på det øverste billede) eller måske bruge kontrast-stof.

 

 

 

 

 

Og når du er færdig, vil jeg da super gerne se et billede!

Kunne du tænke dig at få svaret på et af dine sy/design/tilretnings-spørgsmål? Bare skriv til mig på maria@mariadenmark.dk. Skriv “Brevkasse” i emnefeltet.