sy selv: Pres sømmene sådan

Sy selv: Den vigtigste arbejdsgang!

Presser du altid sømmene når du er i gang med at sy selv?

Hvis du gør, er du i mindretal, kan jeg godt afsløre.

I hvert fald er det sådan at langt de fleste kursister og andre der er interesserede i syning, som jeg møder, springer det her super vigtige skridt i deres syning over når de vil sy selv. Eller i hvert fald ikke gør det ordenligt. Og det kan ses på det færdige resultat!

Her viser jeg dig hvorfor det er vigtigt for dit færdige resultat at du presser sømmene – og jeg viser dig også, hvordan du gør!

 

Kort sagt, kan videoen summes op sådan:

Når du har syet en søm (Og ja. Det skal være når du har syet sømmen – og før du syr en krydsende søm) er det vigtigt for dit færdige resultat at du får presset sømmen hel flad.
Det gør du sådan:

  • Pres sømmen fra den ene side, som den er syet. Det sætter stingene og får dem til at synke mere ind i stoffet.
  • Pres herefter sømmen fra den anden side, som den er syet. Lad sømmen køle af.
  • Nu skal sømmen presses flad fra vrangsiden. Hvis det er en søm i vævet stof, er det tit bedst at presse sømmen åben. Hvis du har syet i strikket stof (med zigzag eller overlock) er det tit bedst at presse sømmen til den ene side.
  • Pres til sidst sømmen fra retsiden. Brug evt. et strygestykke – altså et bomuldsviskestykke eller et stykke silkeorganza.

Prøv det næste gang du skal sy selv!

Vil du have flere tips til, hvordan du får et godt resultat når du skal sy selv? Så tag et kig på mit kursusforløb: “Lær at sy dit eget tøj”. Her kommer vi igennem de små ting der gør en stor forskel og vi gennemgår også lynlåse, jerseysyning, indsnit og meget mere. Se mere om kurset HER.

3 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Læg stykkerne sammen, ret mod ret, og sæt nåle i sidesømmene. Sy sidesømmene og pres dem. […]

  2. […] dem først som de er syet (se hvordan i det her tidligere indlæg) fra begge sider, og læg dem herefter på en kurve på et presseføl eller et hårdt sammenrullet […]

  3. […] Når du syr i andet end voksdug, er det vigtigt for det færdige resultat, at du presser sømmene. Se hvordan HER. […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.