Variér dit symønster – lav en ny halsudskæring!

En af de nemme tricks du kan bruge til at variere dit symønster – fx det gratis mønster på en t-shirt, som du får når du tilmelder dig MariaDenmarks nyhedsbrev – er simpelthen at lave små designændringer som at lave om på halsudskæringen.
Det er ret hurtigt at klare og du kan nærmest vælge at tegne lige præcis den udskæring du har lyst til.
Det er også ret nemt. Her viser jeg dig hvordan i 7 hurtige trin:

 

Du skal bruge dit forstykke og dit bagstykke. Her viser jeg det med den gratis kimono t-shirt, men du kan ændre halsudskæring på alle top og kjole mønstre.

halsudskaering1

 

Trin 1: I det her tilfælde vil jeg lave en udskæring, der er mere U-formet. Og det første jeg skal, er at få halsudskæringen til at starte tættere på halsen. Jeg målte bare på t-shirt’en med bådudskæring mens jeg havde den på, og sjussede mig til at skulderen skal ca. 3 cm længere ind mod halsen.

Så jeg starter med forstykket, og tegner en fortsættelse af skulderlinjen på 3 cm.

halsudskaering2

 

Trin 2: Stadig på forstykket, skal jeg have gjort udskæringen lidt dybere. Jeg har besluttet mig for at lave udskæringen 6,5 cm dybere ved midt for, så jeg sætter et mærke 6,5 cm nede.

halsudskaering3

 

Trin 3: Da jeg vil lave en rund U-udskæring, er det vigtigt at udskæringen går vinkelret på midt for-linjen. Hvis den ikke gør, vil udskæringen nemlig mere blive som et V. Derfor tegner jeg en ca 1 cm streg udfor mærket på Midt for linjen.

halsudskaering4

 

Trin 4: Så skal jeg bare tegne en pæn kurve fra den vinkelrette linje og indtil det ny skulderpunkt.

halsudskaering5

 

Og det var forstykkets halsudskæring:

halsudskaering6

 

Trin 5: Nu skal jeg have fat i bagstykket. Igen forlænger jeg skulderen med 3 cm.

halsudskaering7

 

Trin 6: Og så tegner jeg en ny halsudskæring på bagstykket.

halsudskaering8

 

Trin 7: Så mangler jeg bare at sikre mig at linjeføringen mellem forstykke og bagstykke er fin nok. Jeg lægger dem sammen i skulderpunktet og tjekker om kurven er jævn. I det her tilfælde, tegner jeg den lige lidt mere jævn (den inderste kurve) før jeg lægger sømrum til mønstret og klipper det ud. Og så er mønstret med ny halsudskæring klar!

halsudskaering9

 

 

Her syet op i en rest viscose/uld jersey, designet af Aime Comme Marie, fra MeterMeter. De har desværre ikke mere tilbage af den. Den er så lækker, let og pæn! Og det var bare en lille rest jeg havde, så jeg måtte korte mønstret lidt af.

Mariadenmark_kimonoTee_brun

 

Her har jeg syet kimono t-shirt’en i en Art Gallery bomuldsjersey – også købt hos MeterMeter. Og den er der mere tilbage af…

Mariadenmark_kimonoTee_grå

 

Har du fået dit Kirsten Kimono T-shirt symønster? Hvis ikke, så skynd dig at tilmelde dig nyhedsbrevet!