Hvilken symaskine skal jeg vælge

Hvilken symaskine skal du vælge?

Et af de spørgsmål jeg får allermest – på kurser, på mail og på Facebook – er “Hvilken symaskine skal jeg vælge?” og det handler mest om hvilken symaskine der er god til begyndere. Og det er også svært at finde vej i junglen af symaskiner til begyndere.

Dels vil man jo gerne have en god symaskine, der ikke gør tingene sværere end nødvendigt for begyndere. Og dels vil man jo ikke betale for meget – hvis nu det der med syning alligevel ikke er noget.

Derfor har jeg lavet et lille interview med en af mine yndlings-symaskinemænd – nemlig Jørgen fra Byens Sycenter på Amagerbrogade. I interviewet viser Jørgen en række prisbillige symaskiner frem, som alle er gode til begyndere, og forklarer også hvad forskellen er på maskinerne.

 

Marts 2018: VIDEOEN ER UNDER OPDATERING

Da der er kommet mange nye maskiner på markedet i de sidste par år, er vi lige nu ved at lave en hel ny video med maskiner. Vi forventer at den er klar ca. 20. april 2018.

Har du spørgsmål i mellemtiden, er du meget velkommen til at skrive til maria@mariadenmark.dk og så skal jeg rådgive dig, så godt jeg kan.

5 replies
 1. Grete says:

  Har ikke rigtig forstået – kan en overlocker erstatte en symaskine eller skal man have begge dele?
  Jeg skal primært bare reparere tøj og sy børnetøj hovedsalig i jersey. Har syet lidt før på alm symaskine, men forstår ikke helt om en overlock også “bare” er en symaskine?

  Svar
  • Maria Fabæch says:

   En overlocker kan ikke erstatte en symaskine. Hvis man syr i jersey – men også hvis man syr meget i vævet stof – er en overlocker nærmest uundværlig, fordi den er meget mere effektiv (og giver et pænere resultat og er hurtigere) end at zigzagge eller bruge anden stræk-sting på symaskinen. Når det er sagt, kan en overlocker ikke bruges til alt (fx som regel ikke til oplægning) – så en symaskine skal også bruges.
   MVH Maria

   Svar
 2. Gitte says:

  Hej Maria

  Ved du sådan cirka hvornår videoerne med overlocker og symaskine kommer på nettet ??

  Jeg GLÆDER mig til at se dem 🙂 For jeg har LÆNGE gerne ville have et par nye maskiner 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.