402 Edith kjole mønster

89,00 kr.

Edith er en 50’er inspireret – men fuldstændig tidsløs – kjole eller bluse med blød rundet krave og revers.

Kjolens snit er flatterende for alle kropstyper. Kjolen glider let henover kurverne, men får form fra indsnit ved bryst og talje. Du kan evt. undlade at sy talje-indsnittene på forstykket for at få en lidt mindre tætsiddende kjole eller bluse.

Tag blusen på sammen med skinny  jeans og støvler for et lidt råt look til hverdag og bær den knælange kjole på en tur i byen, eller på shoppetur – afhængig af stofvalget.

Med dette kjole mønster får du, som med alle MariaDenmark symønstre instruktionerne som en sy-ebog der lærer dig hvordan du syr kjolen, skridt-for-skridt!

SKU: 402 Categories: , , Tags: , , , ,

Description

Om MariaDenmark Edith Kjole mønster:

Edith er en 50’er inspireret – men fuldstændig tidsløs – kjole eller bluse med blød rundet krave og revers.

Edith er inspireret af de kjoler min farmor (som kjolen er opkaldt efter)  og hendes søstre bar i 50’erne. Og der var ikke nogle strutskørter – selvom det tit er det indtryk man får fra film og tv. Til gengæld var der bløde, rundede, åbne og flatterende kraver og revers på praktiske kjoler, der kunne bruges i hverdagen.

Kjolens snit er flatterende for alle kropstyper. Den glider let henover kurverne, men får form fra indsnit ved bryst og talje. Du kan evt. undlade at sy talje-indsnittene på forstykket for at få en lidt mindre tætsiddende kjole eller bluse.

Edith passer til alle lejligheder. Tag blusen på sammen med jeans og støvler for et lidt råt look til hverdag og bær den knælange kjole på en tur i byen, eller på shoppetur – afhængig af stofvalget.

Hvis du har timeglas eller pære-facon, kan du sætte et bælte i taljen for at understrege din lille bitte talje.

Dette kjole mønster har letsyede kimono-ærmer og indsnit ved skulderen, bryst og talje for at skabe form, uden at kjolen bliver for tætsiddende.

 

Størrelser

Edith kjole mønster målskema

Vælg størrelse efter din overvidde. Som med alle europæiske symønstre, er dette mønster konstrueret til en barm med B-skål. Det betyder, at der ikke er mere end 4,5 cm forskel mellem den høje overvidde og den fulde overvidde. Det kan du læse mere om i denne artikel på MariaDenmark bloggen.

Hvis du har en større barmskal du vælge størrelse efter din høje overvidde (som beskrevet i artiklen) og lave en Stor Barm Tilretning for at få kjolen til at passe din krop perfekt.
Det er ikke svært. Du kan se trin-for-trin fotos og video til tilretningen i SYsidens gratis prøvemagasin.

 

Betaling og levering

Du betaler via den sikre betalingsløsning Paypal, hvor du kan betale enten med din Paypal konto eller med et hvilkensomhelst betalingskort, f.eks. dit Mastercard eller Visa-Dankort.

Mønstret er et PDF mønster, som du kan downloade til din computer, ved at følge linket i din ordrebekræftigelse, som bliver sendt til dig når du har betalt, og printe på din hjemmeprinter, ved at følge instruktionerne i mønstret. Du kan også oprette dig som bruger inden betalingen og derved have adgang til at downloade mønstret direkte fra siden. Du skal have det gratis program Adobe Acrobat Reader installeret på din computer for at læse og printe mønstret korrekt.

Hvis du ikke ser ordrebekræftigelsen i din indbakke straks efter at du har gennemført købet, skal du tjekke dit e-mailprograms spam mappe eller promotion-mappen.

Stofvalg og stofforbrug

Edith bluse og kjole mønster er designet til at blive syet i vævet stof i tynd eller mellem tykkelse.
Den røde prikkede bluse er syet op i en bomulds-poplin og kjolen er opsyet i chambray.

Til blusen skal du bruge 95 cm stof (140 cm bredt) og til kjolen skal du bruge 2,40 m stof (140 cm bredt), selv om du sikkert kan nøjes med lidt mindre, hvis du bruger stof, hvis der ikke er forskel på op og ned.

 

Øvrige materialer

Du skal også bruge:

  • Tråd, der passer til dit stof
  • 5 – 7 knapper (10-15 mm i diameter)
  • Vliseline til underkraven, halsbelægningen og forkantens belægning
  • Evt: Skråbånd til oplægning.